Άμεση Επικοινωνία στο contact@ine.org.cy

Ο Κύπρος Λουκά κατάγεται από το κατεχόμενο Αγριδάκι της Κερύνειας και σήμερα διαμένει στη Λευκωσία. Είναι κάτοχος πτυχίου νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο του Norwich (UEA) στο Διεθνές Εμπορικό και Επιχειρηματικό Δίκαιο (International Commercial and Business Law) και μεταπτυχιακού διπλώματος στην Διεθνή Εμπορική Διαιτησία (Ιinternational Commercial Arbitration) από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου. O Κύπρος κατέχει επίσης και μεταξύ άλλων, πιστοποιητικά παρακολούθησης, από το CIIM αναφορικά με “Financial Services” και από την Energy Stream CMG Oil & Gas Strategies αναφορικά με “The Geopolitics of Oil and Gas Industry – Oil Prices and Gas Infrastructure”.

Ο Κύπρος ξεκίνησε την καριέρα του το 2010 στο δικαστηριακό τμήμα της Δικηγορικής Εταιρείας Γιώργος Γ. Γιάγκου Δ.Ε.Π.Ε όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Εξειδικεύεται και χειρίζεται κυρίως υποθέσεις αναφορικά με το Τραπεζικό Δίκαιο, Εταιρικές Διαφορές, Εμπορική Διαιτησία και Κατασκευαστικό Δίκαιο. Έχει εκπροσωπήσει την Εταιρεία του σε πολυάριθμα διεθνή συνεδρία στη Κύπρο και στο εξωτερικό αναφορικά με την Ενέργεια και το φυσικό αέριο και το Μεταναστευτικό Δίκαιο. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνής περιοδικές εκδόσεις.

Κατέχει τον επαγγελματικό τίτλο του εγκεκριμένου Διαιτητή από το Διεθνή Ινστιτούτο Chartered Institute of Arbitrators (CIArb).

Είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου Κερύνειας και μέλος του διεθνή Ινστιτούτου Chartered Institute of Arbitrators.

© 2020 Ινστιτούτο Νέων Επιστημόνων (INE) created by Sorvus Media