Άμεση Επικοινωνία στο contact@ine.org.cy
Ποιοι Είμαστε

Κύπρος Λουκά

Πρόεδρος

Ο Κύπρος Λουκά κατάγεται από το κατεχόμενο Αγριδάκι της Κερύνειας και σήμερα διαμένει στη Λευκωσία. Είναι κάτοχος πτυχίου νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο του Norwich (UEA) στο Διεθνές Εμπορικό και Επιχειρηματικό Δίκαιο (International Commercial and Business Law) και μεταπτυχιακού διπλώματος στην Διεθνή Εμπορική Διαιτησία (Ιinternational Commercial Arbitration) από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου. Ο Κύπρος κατέχει επίσης τον επαγγελματικό τίτλο του συμβούλου αφερεγγυότητας.  

Ο Κύπρος ξεκίνησε την καριέρα του το 2010 στη Δικηγορική Εταιρεία Γιώργος Γ. Γιάγκου Δ.Ε.Π.Ε όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Εξειδικεύεται και χειρίζεται κυρίως υποθέσεις αναφορικά με το τραπεζικό και εταιρικό Δίκαιο, εταιρικές διαφορές,  εμπορική διαιτησία και υποθέσεις αφερεγγυότητας.  Έχει εκπροσωπήσει την εταιρεία του σε πολυάριθμα διεθνή συνεδρία στη Κύπρο και στο εξωτερικό.

Είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου Κερύνειας και μέλος του διεθνή Ινστιτούτου Chartered Institute of Arbitrators.

Email

Μάριος Θεοφίλου

Αναπληρωτής Πρόεδρος

Ο Μάριος Θεοφίλου κατέχει Πτυχίο Φυσικής (2004) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό στη Φυσική Περιβάλλοντος και Μετεωρολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο (2010). Το 2007 απέκτησε Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Πρόγνωση Καιρού από το Αγγλικό Μετεωρολογικό Κολλέγιο και το 2011 Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης. Επίσης, το 2015, ο Μάριος Θεοφίλου απέκτησε Διδακτορικό Τίτλο στη Διαχείριση Περιβάλλοντος από το ΤΕΠΑΚ.

Κατά την περίοδο 2004 – 2005, ο Μάριος Θεοφίλου εργάσθηκε ως εξωτερικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Νοέμβριο του 2005, προσλήφθηκε ως Δημόσιος Υπάλληλος και υπηρετεί έκτοτε από διάφορες θέσεις. Τέλος, από τον Οκτώβριο του 2020 και μετέπειτα, ο Μάριος Θεοφίλου διδάσκει (κατόπιν σχετικής έγκρισης) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Cyprus College Λεμεσού, σε επίπεδο πτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, μαθήματα σχετικά με τον κλάδο της Διοίκησης.   

Email

Γιώργος Θουκιδίδης

Αντιπρόεδρος Α

Ο Γιώργος Θουκυδίδης είναι οικονομολόγος, με Πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και Μεταπτυχιακό στα Χρηματοικονομικά από το Imperial College του Λονδίνου. Είναι επίσης μέλος του Chartered Institute for Securities and Investments της Αγγλίας. Εργάζεται στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, στην Μονάδα Παρακολούθησης Ακινήτων του Τμήματος Οικονομικής Ανάλυσης και Ερευνών. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του  Ινστιτούτου Νέων Επιστημόνων την περίοδο 2011-2012, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών την περίοδο 2018-2020, και εκ των αντιπροέδρων του Ινστιτούτου από το 2021.

EmailLinkedIn

Χρίστος Τρύφωνος

Αντιπρόεδρος Β

Ο Χρήστος Τρύφωνος γεννήθηκε στον Άγιο Ανδρέα του δήμου Λευκωσίας στις 11/7/1986. Το 2003 επιλέγηκε να εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στην Η’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων στην Ελλάδα. Μετά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Λύκειο Κύκκου Α’ υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία από τον βαθμό του δόκιμου αξιωματικού για την περίοδο 2004-2006 . Στην συνέχεια σπούδασε Νομικά στο University of Leicester και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στο εταιρικό και φορολογικό δίκαιο από το Bournemouth University. Από τον Αύγουστο του 2009 εργάζεται στην Λευκωσία ως δικηγόρος με εξειδίκευση το ασφαλιστικό, το εργατικό και το κληρονομικό δίκαιο. Είναι νομικός σύμβουλος μιας εκ των μεγαλυτέρων ασφαλιστικών εταιρειών της Κύπρου και έχει παρακολουθήσει δεκάδες νομικά σεμινάρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο για θέματα που άπτονται της εξειδίκευσης του καθώς και για θέματα που απασχολούν την νεολαία του τόπου. Attachments area

Email

Χαράλαμπος Χριστοφόρου

Συντονιστής Επιτροπών

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος ανθυπολοχαγός με ειδική στρατιωτική εκπαίδευση στην Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι. Ακολούθως, σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (2007-2012) με ειδίκευση στην συγκοινωνιολογία και την συγκοινωνιακή υποδομή. Απόκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο Κύπρου (2012-2014). Διετέλεσε πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (2013-2015) και εκπροσώπησε το φοιτητικό κίνημα σε ψηλού επιπέδου διεθνή συνέδρια. Είναι εγγεγραμμένο μέλος του ΕΤΕΚ, εργάστηκε ως Πολιτικός Μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα για πέντε χρόνια, ενώ από το 2017 εργάζεται σε εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Email

Κυριάκος Παλαίχωρος

Οργανωτικός Γραμματέας

O Κυριάκος Παλαίχωρος, κατάγεται από Λευκωσία και είναι 37 χρονών. Κατέχει Πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο με θέμα “Communications and Signal Processing” από το Imperial University London με βαθμό distinction. Εργάζεται τα τελευταία 12 χρόνια στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών, τόσο ως μηχανικός δικτύου όσο και μηχανικός τηλεπικοινωνιών στη Cyta Hellas και στη Cyta Κύπρου, με εμπλοκή στο σχεδιασμό και υλοποίηση μεγάλων έργων που αφορούν τον τομέα των δικτύων σταθερής τηλεφωνίας και δικτύων πρόσβασης. Κατέχοντας τη θέση του Υπεύθυνου Τερματικού Εξοπλισμού, έχει αποκτήσει μεγάλη πείρα στη διαχείριση δικτυακού εξοπλισμού και στην ασφάλεια πληροφοριών. Είναι κάτοχος του certification Cisco Certified Network Associate (CCNA), ενώ ακολουθώντας το ενδιαφέρον του για την κυβερνοασφάλεια, έχει παρακολουθήσει πληθώρα διαδικτυακών μαθημάτων στο κομμάτι του Information Security (CEH, CISSP, CISA, CHFI, CISM, GDPR). Τα τελευταία δύο χρόνια, διενεργεί ΙΤ, ISO 27001 και GDPR Audits σε μεγάλους ιδιωτικούς οργανισμούς σε συνεργασία με διάφορες εταιρείες.

EmailLinkedIn

Έλενα Παπανδρέου

Βοηθός Οργανωτικού

Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, με κατεύθυνση Ιστορία (2006-2010) και απόφοιτος της Νομικής Σχολής του University of Leicester, United Kingdom (2010-2013).  Με το πέρας των σπουδών της, και με την επιστροφή της στην Κύπρο, έκανε την πρακτική της άσκηση σε δικηγορικό γραφείο στη Λεμεσό.  Ως ασκούμενη δικηγόρος, απέκτησε σημαντικές γνώσεις, μέσω της ενεργής συμμετοχής της, σε υποθέσεις Αστικού και Ποινικού Δικαίου.  Πέτυχε στις εξετάσεις του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου, και εκ τότε, ως εγγεγραμμένη δικηγόρος, εξασκεί το επάγγελμα.  Σήμερα, εργάζεται ως δικηγόρος σε δικηγορικό γραφείο στη Λεμεσό, με εξειδίκευση στο Εταιρικό Δίκαιο. 

EmailLinkedIn

Κατερίνα Κυπριανού

Γραμματέας

H Kατερίνα Κυπριανού είναι απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κατέχει μεταπτυχιακό στα Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο του Leicester. Κατέχει επίσης ΜBA από το the Cyprus Institute of Marketing και εργάζεται στον τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Είναι μέλος της επιτροπής Οικονομικών του ΙΝΕ από το 2018 και γραμματέας του Ινστιτούτου από το 2019. 

EmailLinkedIn

© 2020 Ινστιτούτο Νέων Επιστημόνων (INE) created by Sorvus Media